Rutin Skincare Mudah Untuk Kulit Sihat Dan Cerah

Assalamualaikum, hi! Saya Yana 😊 Awak mesti dah tengok kulit muka Yana dari gambar blog ni.

Yes kulit kita dulu teruk dengan jerawat, parut – parut tu jangan cakap lah.

Dulu selalu dengar orang cakap “Kalau ada duit, semua boleh”

Tapi sebenarnya, awak tak perlu keluar duit sampai beratus pun kalau kenal produk apa yg betul – betul bagus untuk buat kulit sihat dan glowing.

Yang penting sekali, buat research sikit – sikit dan tahu apa isi kandungan dalam produk tu. Betul ke bagus atau sekadar propa sahaja.

Dalam post ni, Yana akan share rutin skincare harian Yana. Jom baca supaya awak pun boleh dapatkan kulit muka yang sihat dan glowing juga!

[image]

Organic Facial Soap

Untuk bersihkan kulit dari dirt dan toxin segala ni Yana uci guna organic facial soap.

Okay sekarang dah banyak sangat sabun kat market kan.

Tapi macam mana nak tahu the right one yang betul – betul boleh bersihkan kulit kita?

Okay, pastikan dalam sabun yang awak nak beli tu ada:

a) Activated charcoal –
b) Himalayan Salt –
c) Tea Tree Oil –
d) Aloe vera –

[GIF: cuci muka]

Untuk bersihkan kulit yana recommend 4 organic ingredients ni sebab dia sangat sangat baik untuk kulit.

Segala kotoran, daki, toxin habis semua keluar.

Yang sabun Yana pakai ni, ada extra layer warna pink khas untuk buat kulit jadi lembut dan licin.

Dalam layer pink tu ada;
a) French Rose Clay –
b) Rose essential oil –
c) Sandalwood essential oil –
d) Vitamin C & E –

Sabun ni ada 2 functions in 1. Satu untuk cuci dari kotoran, satu lagi nak bagi kulit kita lembut dan supple!

Bila kulit kita bebas dari bakteria dan kotoran, barulah proses nak jadi cerah dan glowing tu mudah dan cepat.

Langkah Seterusnya: Guna Serum Rosella 4 in 1 sebagai ‘booster’

Sebagai booster untuk dapatkan results yang lebih cepat dan ketara, Yana guna 4 in 1 serum.

One thing Yana personally suka pasal serum ni is lepas kita sapu, dia terus meresap masuk dalam kulit dan terus rasa lembap dan soothe sangat.

Dulu Yana selalu beli serum. Yang mahal ke, murah ke semua nya sama je. Lepas sapu tak meresap masuk kulit pun.

Last – last jadi orang minyak je sampai ke pagi, ahahaha :p

4 in 1 serum ni function dia untuk Acne, Scar, Whitening dan Mosturizer!
Dalam serum ni ada:

a) Tea tree.
b) French Rose.
c) Sandalwood
d) Frankincense
e) Lemongrass

So, mula – mula bersihkan kulit kita dengan sabun organic, kemudian guna 4 in 1 serum.
Yana beli both produk ni total dalam RM99 je.

Ingredients dalam produk ni organik dan they’re backed by science!

Which means, ingredients ni memang betul – betul berkesan dan digunakan secara besar besaran di negara Eropah dan Amerika.

Kulit mat saleh tu kalau tak pakai skincare organic yang mengandungi bahan – bahan ni, lebih kurang macam kulit Yana sebelum ni je.

By the way, dekat bawah ni Yana share link kalau – kalau awak teringin nakkan kulit yang cerah dan glowing.

Lepas ni awak tak perlu bazir duit dekat produk yang menjanjikan bulan dan bintang tapi apa pun tak ada sebenarnya.

Lebih baik pakai produk organik yang dah memang terbukti berkesan.

Okay tu je Yana nak kongsi dalam post kali ni, terima kasih kerana membaca! 😊

P/S: Klik link di bawah untuk dapatkan set facial soap dan serum Rosella.

,

Entry with Audio

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem.

Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer.

  • Donec posuere vulputate arcu.
  • Phasellus accumsan cursus velit.
  • Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae;
  • Sed aliquam, nisi quis porttitor congue

Read more

,

A small gallery

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem.

  • Nulla consequat massa quis enim.
  • Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu.
  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.
  • Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tincidunt. Cras dapibus. Vivamus elementum semper nisi.

Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim.

Read more

A nice entry

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem.

Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tincidunt. Cras dapibus. Vivamus elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim.

Read more

Entry without preview image

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem.

  1. Nulla consequat massa quis enim.
  2. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu.
  3. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.

Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tincidunt. Cras dapibus. Vivamus elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim. Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus.

Read more

Entry with Post Format “Video”

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.

Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tincidunt. Cras dapibus. Vivamus elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim. Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus.

 

Read more

This is a post with post type “Link”

Entries with this post type link to a different page with their headline. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.

A nice post

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem.

Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tincidunt. Cras dapibus. Vivamus elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim.

Read more